İçeriğe geç

Gabrak Ne Anlama Gelir

Kaprak nedir?

Haç, modern at eyerinin altına örtülen koruyucu örtüdür. Törenlerde veya gezilerde kullanılır.

Gabar ne anlama gelir?

Gabar Nedir? Gabari; Emlak terminolojisinde sıkça kullanılan bir kelimedir. Bu terim; Belediye tarafından inşa edilecek bir binanın öngörülen maksimum yüksekliğini tanımlar. Ölçüm cihazı, bir binanın çeşitli kriterlere uygunluğunu belirlemek ve yapısal düzeni sağlamak için kullanılır.

Gulik ne anlama gelir?

Dağ pırasası, kirkis otu veya gulik otu olarak da bilinen asphodel, egzama gibi cilt sorunlarının tedavisine iyi gelen ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitki türüdür.

Gadam ne anlama gelir?

İsim. [2] Ayak.

Kürtçe gabrak ne demek?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde insanlara hakaret etmek için yaygın olarak kullanılan bir kelime olduğu söylenebilir. Gabrak kelimesinin tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir. Ancak genel olarak “Gabrak” kelimesinin, söylendiği kişiye hakaret etme anlamı taşıdığı söylenebilir.

Kondak anlami nedir?

Kundak, bebekleri sarmak için kullanılan bezdir. Kundakçılık; kötü niyetle kasıtlı olarak yangın çıkarmak. Sopa (silah) Sopa (başörtüsü)

Kaks ve gabari ne demek?

Bir emsal, mülkte inşa edilecek binanın kesin sınırlarını tanımlamak için kullanılan bir ifadedir. Emsal ve ölçek arasındaki farka bakarsak; eşdeğer, toplam bina alanını belirtir ve ölçek, mülkünüzde bir binanın kaç katlı olacağını belirtir. Önceki tapuda KAKS olarak kullanılan bir ifadedir, bu da kat başına kat sayısıdır.

Gabarcova ne demek?

Durup “Gabarcova” diyorum (merhaba diyorum), çok beğeniyorlar.

Gabarini ne demek?

İnşaat sektöründe yaygın olarak kullanılan terimlerden biri olan Gabari, minimum yükseklik ve genişlik anlamına gelir. Birçok kaynakta inşaat boşluğu olarak da kullanılır. Bu terim esas olarak tüneller, köprüler ve depolar için kullanılsa da aynı amaç ve anlamda binalar ve konutlar için de kullanılır.

Guller ne anlama gelir?

Kırmızı gülün aşkı, sarı gülün ise dostluğu ve minnettarlığı simgelediğini söylemiştik. Turuncu gül ise; ikisi arasındaki duyguları ifade eder. Turuncu güller arzuyu, coşkuyu ve gururu simgelerken, aynı zamanda hediye edildiği kişiye duyulan hayranlığı da ifade eder. Çiçek bahçeleri için de oldukça uygundur.

Gayız ne demek?

Öfke, çaresizlerin öfkesini, gazap ise, güç ve kudret sahibi olanların öfkesini ifade eder.

Cacık otu nedir?

Tamamen doğal olan bu bitkinin taze yeşil yaprakları ve havuç benzeri kökleri tüketilir. İstiridye benzeri kökleriyle dikkat çeken yem bitkisi, özellikle tzatziki olmak üzere birçok farklı yöresel yemekte kullanılır. Bitkinin yenilebilir kökleri ayrıca cilt için haricen de kullanılabilir.

Miltan ne demek?

Miltan: Gömlek. Naarasın: Öyle bir şey yok. Bah: Dikkat et.

Kadam ne demek Trakya?

Birçok kişi bu kelimeyi duymamış olabilir zaten. Ancak bu kelimenin basit bir anlamı vardır. Buna göre Kadam kelimesi arkadaş ve dost olarak ifade edilir.

Gadan ne anlama gelir?

Öncelikle bu ifadenin TDK’ya göre anlamına bakalım. “Seninle ilgileneceğim” ifadesi: “Sorunlarınla ​​ilgileneceğim, onlarla ilgileneceğim, mutlu olacaksın.” anlamına gelir. TDK’ya göre gadasını kabul etmek, bir kişinin günah ve suçunun sorumluluğunu almak anlamına gelir. Ve tüm Türkiye’de, özellikle Elazığ’da en çok kullanılan sevgi ifadesidir.

Kıbrak ne demek?

(< kıpır kıpır+ak) Hareketli, huzursuz, kıpır kıpır: Gazete haberlerini bile okuyamıyorum. Harfler geçici ve canlı, yuvadan çıkan ve birçok yöne uçan siyah karıncalar gibi (Ahmet Kabaklı).

Bremın nedir?

Bremen Mızıkacıları, Almanya’nın Bremen kentinde popüler bir turistik cazibe merkezidir ve müzik çalan hayvanları tasvir eden bir heykel de dahil olmak üzere birçok farklı sanat eseri yaratılmıştır. Almanya hakkındaki bu makale taslak halindedir.

Gabra ne demek?

(ﻏﺒﺮﺍﺀ) i. (Ar. ağber “çok tozlu”, mastar hali ġabrā‘dır) Dünya, dünya: Sen, Allah’ın emriyle Yunus’un yüceliğini dünyanın uçlarına kadar örten okyanusların adamı mısın (Hayâlî Bey)?

Kaşmerin anlamı nedir?

Osmanlı döneminde, komik hikayeler anlatarak insanları güldüren kişilere genellikle Kaşmer denirdi. Bu kişilere ayrıca “nüktedan” da denirdi çünkü nüktedanca konuşmayı severlerdi. İkinci anlamı: palyaço.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Prezervatif Kullanmayan Escort