Ankara nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla Ankara olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ankara şeklinde olmalıdır.
Ada çayı nasıl yazılır TDK?
Adaçayı, Latince adı Melissa officinalis olan, Lamiaceae familyasından bir bitki türüdür, kullanılan kısmı yaprağıdır. Akdeniz bölgesine özgü olan adaçayı, günümüzde birçok farklı ülkede yetiştirilmektedir.
Çay nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre çay nasıl yazılır? Çay dökün.Çay.Çay bahçesi.Çay bardağıÇay makinesiÇay hazırlama.Çay bitkisi.Daha fazla makale…•18 Ekim 2022
Türk çayı nasıl yazılır?
Türk çayı, Türklere özgü bir çay hazırlama ve servis etme yöntemidir.
Ankara’dan eki ayrılır mı?
Kurum, kuruluş, organ, birlik, yerleşim yeri ve iş yeri adlarındaki ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Türk Dil Kurumu’na, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na, Türk Dili ve Edebiyatı Dairesi Başkanlığı’na; Bakanlar Kurulu Danışma Kurulu’ndan Yürütme Kurulu’na; Türkiye Büyük Millet Meclisi…
Ankara keçisi nasıl yazılır?
Angora keçisi. Angora keçisi veya Angora keçisi, Ankara’ya özgü bir keçi türüdür. Ataları, 13. yüzyılda Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden Türkler tarafından Hazar Denizi’nin doğusundan getirilmiştir.
Dim çayı nasıl yazılır?
Dim Çayı Dim Çayı, Antalya ilinin Alanya ilçesi sınırları içerisinde yer almakta olup merkeze 6 kilometre uzaklıktadır.
Yeşil zeytin nasıl yazılır?
Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.
Adaçayı mı ada çayı mı?
Adaçayı veya bilimsel adıyla Salvia officinalis, nane ailesinden (Lamiaceae) bir bitki türüdür. Adaçayı Akdeniz bölgesine özgüdür ancak dünyanın her yerindeki bahçelerde yetiştirilir. Adaçayı, aromatik yaprakları nedeniyle yemek pişirmede ve alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan bir bitkidir.
Çiğ köfte nasıl yazılır?
TDK’ya göre çiğ köfte kelimesi yan yana yazılamaz. Bu bir yazım yanlışıdır. Çiğ köfte kelimesi ayrı yazılır. Ayrı ayrı yazılsalar bile iki kelimenin tek bir anlamı vardır.
Eşen çayı nasıl yazılır?
Eşen Çayı (Ksanthos), Muğla ile Antalya il sınırını oluşturan akarsudur.
Gökdelen nasıl yazılır TDK?
6. -an/-en, -r/-ar/-er/-ır/-ir, -maz/-mez ve -mış/-miş ekleriyle oluşturulan kalıplaşmış birleşik sözcükler yan yana yazılır: alaybozan, cankurtaran, çöpçatan, dalgakıran, çapa, gökdelen, yelkenli; akım topları, revolverler, pasifistler, basınç göstergeleri, kırıcılar, kabadayılar; baştan çıkaramaz, takdir edemez, edemez…
Karga burnu nasıl yazılır?
KRGABURNU KELİMESİNİN ANLAMI Kapı mandalı anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla karga burnu olarak yazılır. Doğru kullanımı iğne burnu şeklinde olmalıdır.
Ağrı Dağı nasıl yazılır?
14. Yer adlarında ilk isimden sonra gelen sözcükler deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb.’dir. Tabiatı belirten ikinci isimler büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Anadolu Yakası, Çanakkale Boğazı, Dicle, Ege Denizi, Erciyes Dağı, Fırat, Süveyş Kanalı, Tuna, Van Gölü, Zigana Geçidi vb.
İç içe nasıl yazılır?
İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; birer birer, boşuna, gün be gün, birer birer…
Bölge isimleri nasıl yazılır?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb. 14.
Ankara’nın kısaltması nasıl yazılır?
Özel isimlerin kısaltmaları büyük harfle başlar: Ist. [İstanbul], Ank. [Ankara], Alm.
Ankara Çankaya nasıl yazılır?
Türü belirten kelimeler küçük harfle başlar. büyük harfle başlar. Yer adlarında ve özel isimden sonra kullanıldığında yanına yazılır.
Ankara-İstanbul yolu nasıl yazılır?
Ayrı ayrı ve yan yana yazılmış bileşik kelimeler. Yollar ve ulaşımla ilgili bileşik kelimeler ayrı ayrı yazılır: keçi yolu, otoyol, köprü yolu. Yön ve yakınlığı belirten yer adlarında kullanılan kelimeler ayrı ayrı yazılır: Batı Anadolu, Orta Asya, Orta Anadolu, Güneybatı Avrupa, Orta Doğu, Yukarı Fırat, Aşağı Mezopotamya.