En verimli ders nasıl çalışılır?
1 – Hedeflerinizi belirleyin. 2 – Bir çalışma planı oluşturun. … 3 – Çalışma ortamınızı düzenleyin. … 4 – Hazırladığınız derslere gidin. … 5 – Çalışmanızı engelleyen faktörleri ortadan kaldırın. … 6 – Farklı kaynaklar kullanın. … 7 – Ders sonunda kendinizi değerlendirin. … 8 – Ezbercilikten kaçının. … 9 – Zor gelen derslere zaman ayırın.Daha fazla makale…•24 Kasım 2020
Evde ders çalışma ortamı nasıl olmalı?
Üretken bir öğrenme ortamı şu özelliklere sahip olmalıdır: Yeterli aydınlatma, gerekli tüm ders materyallerine kolayca ulaşılabilen sessiz bir alan, rahat bir çalışma masası ve sandalyesi.
Ders çalışırken sıkılmamak için ne yapmalıyız?
Öğrenmeyi nasıl eğlenceli hale getirebiliriz? Müzik ruhun gıdasıdır. Çalışırken kendinizi iyi hissettiren müzikleri açabilirsiniz. … Eğlenceli bir program. … Sadelikte renkli vurgular. … Molalarla kendinizi ödüllendirin. … Küçük hafıza oyunları … Takım gücü … Mekan değişikliği her zaman iyidir. … Enerjinizi kaybetmeyin.
En verimli kaç saat ders çalışmalı?
Psikologların araştırmaları, verimli öğrenmenin daha etkili olduğunu göstermiştir. 5 ila 6 saat boyunca sürekli çalışmak, 2 saat boyunca üretken bir şekilde çalışmakla aynı etkiye sahip olabilir. Bu nedenle, özlü ve kısa bir çalışma biçimi büyük önem taşır.
Başarılı olmak için günde kaç saat ders çalışılmalı?
Ortalama günlük çalışma süresi 4-5 saat olarak belirtilebilir. Bu, ihtiyaç halinde azaltılabilir veya artırılabilir. Hem molasız uzun süreli çalışma hem de sık molalar ve uzun dinlenme süreleri olan kısa süreli çalışma verimsizdir. 40-50 dakikalık çalışmadan sonra 5-10 dakikalık bir mola verip derse devam etmek en iyisidir.
Günün hangi saatinde ders çalışmalı?
Öğrenmeye en açık olduğumuz anlar günün ilk saatleridir. Çalışmak için ideal zamanın sabah 6:00 ile 8:00 arası olduğu bilinmektedir. Bu saatleri verimli kullanarak daha kısa sürede kalıcı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Ders çalışılan oda nasıl olmalı?
Çalıştığınız oda mümkün olduğunca minimalist ve az eşyalı olmalıdır. Dekoratif objeler, televizyon ve bilgisayar gibi elektronik cihazlar daha kolay dikkatinizin dağılmasına neden olabilir. Çalışma masasını konumlandırırken odanın gün içinde aldığı doğal ışık miktarına dikkat etmelisiniz.
Yatarak ders çalışılır mı?
1- Yatarak ders çalışmak/Yatarak ders çalışma tutumu tamamen yanlıştır. Çünkü yatağa giren beden ve zihin, kişinin uyku evresine girdiği düşünüldüğü için bazı salgılar üretir. Bu nedenle, yatarak ders çalışırken öğrenci 0 verimliliğe ulaşır.
Ders çalışırken nasıl oturulur?
Masa başında doğru oturma şekli; kalçaların sandalyeye tam olarak desteklenmiş olması, bel boşluğunun dolu olması, ayakların tabandan itibaren tamamen yere basması, el ve dizlerdeki ana açıların 90 derece olması, bileklerin de tamamen düz bir pozisyonda konumlandırılmış olması ve sırtın dik olması şeklinde olmalıdır.
Saat kaçta ezber yapılır?
Saat 16.00-18.
Ders çalışma hevesi nasıl kazanılır?
Öğrenme motivasyonunuzu artırmak için yapmanız gereken 7 şey şunlardır. Derslere kısa bir ara verin. Yeni yerler ziyaret edin.
Kaç saat ders kaç saat mola?
Ders molaları vermek, molalar kısa olduğu sürece işe yarar, 10 ila 15 dakika (10 dakika idealdir). 45 ila 50 dakika çalışmayı ve ardından 10 ila 15 dakikalık bir mola vermeyi deneyin. Zamanlayıcılar, molanızı aşırı uzatmanızı önlemek için yararlı bir araç olabilir.
1 gunde kac ders Calisilmali?
Günde en az 2 ders çalışın. Ø Bir ders için çalışmaya asla uzun süre ara vermeyin. Bazı öğrenciler bu hafta matematiği, gelecek hafta kimyayı ve gelecek hafta biyolojiyi çalışacaklarını düşünürler. Dersten uzun süre ara vermek o dersi unutmalarına ve dersten memnuniyetsiz olmalarına neden olabilir.
Gece ders çalışmak doğru mu?
Uyku, vücudunuzun ve beyninizin düzgün çalışması için gereklidir. Gece geç saatlerde çalışmak uyku düzeninizi bozabilir ve uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir, bu nedenle gece çalışırken uyku alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz önemlidir.
Matematik saat kaçta çalışılmalı?
Saat 16:00’dan 18:00’a kadar.
Ders çalışırken akılda kalması için ne yapılmalı?
Öğrendiğiniz bilgileri kalıcı hale getirmenin 10 kısa yolu. Zihninizi öğrenmeye hazırlayın. … Size eşlik edebileceğini düşündüğünüz grup arkadaşları bulun. … Etrafınızda olup biteni kontrol edin. … Bir seferde bir şeye odaklanın. … Hata yapmaktan korkmayın. … Kendinizi test edin. … Öğrendiklerinizi pratiğe geçirin.Daha fazla makale…
Bir öğrenci nasıl ders çalışmalı?
Nasıl çalışmalıyım? Bir amaç belirleyin. … Planlı çalışma. … Zamanınızı etkili kullanın. … Verimliliğinizi engelleyen faktörleri ortadan kaldırın. … Çalışma ortamınızı seçin. … Çalışırken aynı anda birden fazla iş yapmayın. … Notlar alın. … Başka kaynakları kullanın.Daha fazla makale…
Çok yorgunken nasıl ders çalışılır?
Örneğin, yorgun veya sıkılmış olduğunuzda kendinizi ders çalışmaya zorlamak yerine, önce kendinize zaman ayırın ve bedeninizi ve zihninizi dinlendirin. Çalışma ortamınızı, sizi uyarabilecek televizyon, telefon ve gürültü gibi dış etkenlerin olmayacağı şekilde düzenleyin.
Bir günde kaç tane ders çalışılmalı?
Günde en az 2 ders çalışın. Ø Bir ders için çalışmaya asla uzun süre ara vermeyin. Bazı öğrenciler bu hafta matematiği, gelecek hafta kimyayı ve gelecek hafta biyolojiyi çalışacaklarını düşünürler. Dersten uzun süre ara vermek o dersi unutmalarına ve dersten memnuniyetsiz olmalarına neden olabilir.